Korte HDMI kabel kopen

HDMI kabel kopen plaatje

Een te lange kabel is nooit handig. Naast te veel signaalverlies zorgt neemt zo’n kabel ook ruimte in achter de TV of de kast. Daarom wil je soms gewoon een hele korte HDMI kabel kopen. Maar in welke winkel vind je zoiets? Lang niet overal kan je kiezen in welke lengte je je nieuwe verbinding krijgt.

HDMI kabel kopen bij de Action

Zoals bekend is deze winkel heel goedkoop, ook met de kabels. Dat is dus op zich een voordeel. Het nadeel is dat de kwaliteit van de HDMI kabels nogal te wensen over laat. Op zich niet zo’n bezwaar, ze kosten weinig dus als ie stuk gaat dan haal je gewoon een nieuwe. Alleen als de connector afbreekt en in je TV blijft hangen, dan is het opeens een vrij duur kabeltje geworden!

Naast de vrij lage kwaliteit is ook de keuze bij de Action zeer beperkt. Afhankelijk van waar de Action goedkoop kabels kon inkopen, hebben ze aanbod in verschillende merken en typen. Meestal is er keuze uit een kabel van 1,5 meter en een langere kabel van bijvoorbeeld 3 meter. Dan heb je het volledige assortiment aan HDMI kabels die je kan kopen wel gehad.

HDMI kabel kopen bij de elektronicawinkel

Bij de bekende elektronicawinkels kan je ook prima kabels kopen. Het assortiment daar zal al een stuk groter zijn dan bij een willekeurige discount-winkel. Het voordeel is dat je natuurlijk meteen over de kabel kan beschikken. Als je dus heel snel een HDMI kabel wilt hebben, dan kan dat een goede optie zijn!

Een nadeel van de elektronicawinkel is de prijs. Kabels worden vaak gebruikt als marge-maker bij de bekende winkelketens. Ze geven dan korting op bijvoorbeeld de TV, en proberen dan via de kabel die korting weer terug te verdienen. De kabels zijn relatief duur, een stuk duurder dan op internet. Een ander nadeel is dat je wel even tijd moet maken om naar de winkel toe te gaan. Maar misschien kan je het combineren met een bezoek aan de supermarkt of andere winkel?

HDMI kabel kopen op internet

Dit is natuurlijk verreweg de makkelijkste manier. Op het internet kan je veel webwinkels vinden die HDMI kabels verkopen. Veel kleine webwinkels hanteren het standaard assortiment aan Chinese dropveters. Die kabels zijn niet veel beter dan de kabels die je bij de Action vindt. Deze webwinkels bestaan vaak ook niet zo heel lang. Als je voor kwaliteit wilt gaan, dan check je even hoe lang de webwinkel al bestaat. Bijvoorbeeld, de eerste webwinkel gespecialiseerd in kabels die ooit in de prijzen viel bij de Thuiswinkel Awards (tegenwoordig de Shopping Awards) is Kabeltje.com. In 2011 wonnen ze al de Thuiswinkel Award voor beste webwinkel in consumentenelektronica.

Hun concept van het specialiseren in kabels is vele malen gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Daarom adviseren wij om je HDMI kabels bij Kabeltje.com te kopen.

Geef een reactie